Informácie pre alergikov

Informácie pre alergikov: 

 

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedálni informovať rodičov o obsahu alergénov a potravinách.

 

V jedálnom lístku sú alergény označené číslom pri príslušnom jedle.

 

1. obilniny obsahujúce lepok (pšenica raž, jačmeň…) a výrobky z nich

2. kôrovce s výrobky z nich

3. vajcia a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. arašidy a výrobky z nich

6. sója a výrobky zo sóje

7. mlieko a výrobky z mlieka

8. orechy a výrobky z orechov

9. zeler a výrobky zo zeleru

10. horčica a výrobky z horčice

11. sezamové semená a výrobky z nich

12. oxid siričitý a siričitany (v koncentrácii viac ako 10mg/l)

13. vlčí bôb a výrobky z neho

14. mäkkýše a výrobky z nich

 

Geneticky modifikované suroviny sa pri príprave jedál nepoužívajú.

Kontaktujte Nás!