Informácie pre alergikov:
Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 a výnosu č. 3069/2005-100 je povinnosťou školských jedálni informovať rodičov o obsahu alergénov a potravinách.
V jedálnom lístku sú alergény označené číslom pri príslušnom jedle.
1. obilniny obsahujúce lepok (pšenica raž, jačmeň…) a výrobky z nich
2. kôrovce s výrobky z nich
3. vajcia a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. arašidy a výrobky z nich
6. sója a výrobky zo sóje
7. mlieko a výrobky z mlieka
8. orechy a výrobky z orechov
9. zeler a výrobky zo zeleru
10. horčica a výrobky z horčice
11. sezamové semená a výrobky z nich
12. oxid siričitý a siričitany (v koncentrácii viac ako 10mg/l)
13. vlčí bôb a výrobky z neho
14. mäkkýše a výrobky z nich
Geneticky modifikované suroviny sa pri príprave jedál nepoužívajú.